Børnebibliotekaren anbefaler - 10 billedbøger til de 0-2 årige

Jeg hedder Louise og er børnebibliotekar på Lemvig Bibliotek. Jeg er også mor til 2 søde piger, der efterhånden er blevet 7 og 9 år, og selvom de læser meget selv, så læser vi fortsat også sammen. Her i Lemvig er vi så heldige, at børnebiblioteket har sin helt egen etage, så der er gode muligheder for at have besøg af børnehaver og dagplejere i huset uden der kommer alt for mange voksne og tysser på os. Lemvig er samtidig også en geografisk stor kommune, så vi har et tilbud til dagplejere og børnehaver om, at vi kommer ud til dem med poser og kasser i massevis, med bøger klar til at blive læst. Kommer børnene ikke til biblioteket, så må biblioteket jo komme til børnene. 

Jeg har lavet en liste på 10 titler og i morgen ville det sikkert være 10 andre titler, der kom på den liste, der er nemlig så helt utroligt mange gode bøger til alle og de 0-2 årige bliver bestemt ikke snydt. 


Jakob Martin Strid: Mimbo Jimbo finder en ven

I denne bog finder de to gode venner Mimbo Jimbo og Mumbo Jumbo hinanden til sidst, og barnet kan møde de to dejlige venner for første gang. Der er nemlig flere bøger til de mindste om dette skønne makkerpar, og til de lidt større børn er der endnu flere skøre og dejlige historier om den blå elefant og flodhesten med de sjove navne.

Halfdan Rasmussen: Halfdans ABC

En klassiker og nok ikke en bog, man læser fra ende til anden med sin tumling. Når den alligevel er med her, så er det fordi det er ret sjovt at læse rim og remser sammen, og det vil være en genre, som man med fordel kan vende tilbage til gang på gang.

Dina Gellert: Ælle Bælle, mig fortælle – og andre rim og remser for de mindste

En dejlig bog med tykke sider, der kan tåle at blive læst både sammen og af barnet alene. Den er fint illustreret med billeder, der lige præcis gengiver teksten, så mens den voksne læser højt, kan barnet selv læse med.

Eric Hill: Plet siger godnat

Plet er en lille sød hund, der ved sengetid har mange at skulle sige godnat til. Det her kunne være netop sådan en bog, som man kommer til at læse gang på gang i halve år i træk ved sengetid.

Tony Ross: Den lille prinsesse. Hvor er min potte?

Den lille prinsesse kender børnene måske også fra tv, og hun gør sig faktisk også rigtig godt på bog. Denne bog handler om bleer og potter, og selvom barnet ikke skal pottetræne lige nu, så kan man sagtens læse en bog om dette. Der er ret meget tekst i denne lille, søde historie og den vil nok også skulle læses mere end en gang vil jeg tro.

Lego Duplo: Farver

En helt simpel og fin lille bog til de allermindste, hvor fokus er på at lære farverne. En bog som denne vil man kunne have med sig overalt, den passer fint ned i pusletasken og på bordet, når familien er ude at spise.

Clare Lloyd and Louise Tucker: Min lillebitte bog om kæledyr

Min lillebitte bog om er en serie med forskellige emner og der er udgivet en lang række serier, der minder om denne. Der er de sødeste, mest nuttede og flotte fotografier i denne bog og en hel masse, at tale med dit barn om. Her en bog til de allermindste, der bare godt kan lide at bladre i en bog sammen med mor og far, og der er forskellige opgaver til de lidt større børn på bogens sidste sider.

Liesbet Slegers: Se der – hvor sødt. Med træk-ud sider

Denne bog har træk-ud sider og det giver læseoplevelsen en ekstra dimension. Det er spændende at se hvad der sker næste gang, man skal trække en side ud og det giver barnet mulighed for, at være aktivt med i læsningen.

Peter Hermann: En dag i Aalborg Zoo

Dyrebøger er altid et hit, og denne tegnede bog er helt uden tekst og med detaljerige opslag. Kender i Aalborg Zoo, kan børnene hurtigt se nogle af lighederne, og de vil opdage endnu flere henad vejen.

Stephan Lomp: Bil vrimlebog

Ingen liste til de 0-2 årige uden en bog med maskiner, der har en helt særlig til tiltrækningskraft på børn. Der er virkelig fart over feltet på opslagene i denne bog og rigtig mange forskellige køretøjer at snakke om.


Følg Lemvig Bibliotekerne:

Alle bøgerne kan lånes eller bestilles på dit lokale bibliotek eller på bibliotek.dk