Lav jeres egne bøger - aktivitet

En både sjov og udviklende aktivitet enten en hyggelig lørdag formiddag eller med en vennegruppe - måske de andre børn fra mødregruppen, en fætter eller - hvis man har mod på det - til børnefødselsdagen - er at lave sine egne bøger.

Det kan være en god ide at starte aktiviteten med at læse en billedbog sammen med barnet/børnene, så de har i frisk erindring hvordan en bog er opbygget med tekst og billeder. I kan også lægge billedbøger frem som inspiration (men vær opmærksom på at man risikerer at der bliver tegnet i dem). 

Husk at det er barnet der overordnet styrer aktiviteten, og der skal ikke rettes på bogstaver eller form, medmindre barnet beder om hjælp. Det handler ikke om at skabe en ‘korrekt’ fortælling, men om at skabe nysgerrighed for og lyst til at skabe fortællingen selv og læse den højt ud fra sine egne tegninger og børneskrivning.

Her har barnet (4-årige Sebastian) både fået hjælp til bogstaver, fordi han var nysgerrig og oplevede frustration over ikke at kunne skrive dem korrekt og han bad også sin far om at tegne med. Det er en bog om hajer - hvis det ikke er tydeligt.

I kan også lime billeder klippet ud af blade eller reklamer ind og lave collageillustrationer eller tegne små rammer til billederne.

Til slut hæfter I siderne sammen (jeg lavede en forside her) enten med huller og snor som her (og det kan absolut gøres pænere end det her) eller med en almindelig hæftemaskine.

Så har I enten en bog, som barnet kan læse højt for jer eller søskende eller måske i daginstitutionen eller som I kan give morfar eller en moster i julegave.

God fornøjelse!